Handelsvillkor

Handelsvillkor för LET Trade ApS

1. Avtalsunderlag

Dessa handelsvillkor gäller för inköp företagna av konsumenter på denna webbplats som ägs och drivs av

LET Trade ApS
Organisationsnummer: 37456225
Korsvangen 8A
5260 Ringe, Danmark
E-post: info@lettrade.se
www.lettrade.se

När du gör din beställning på denna webbplats accepterar du även villkoren. Köpet och villkoren gäller när du som kund beställer en produkt.

Köp på denna webbplats innebär samtidigt att du godkänner att vi kan komma att skicka kommunikation och meddelanden till den angivna e-postadressen och att denna elektroniska kommunikation sker med bindande verkan.

Vi förbehåller oss rätten till prisändringar och stavfel, bildfel, slutsålda och utgående varor och utebliven leverans från tredje part. Om ovanstående är fallet med din beställning, kommer du att bli kontaktad av LET Trade.

Med förbehåll för force majeure.

2. Produktinformation

De särskilda egenskaperna visas för varje produkt på denna webbplats.

Under tillverkningen kan små märken / repor uppstå i aluminiumröret.

Du kan få ytterligare information om en eller flera produkter genom att skriva till info@lettrade.se

3. Priser och avtal

Alla priser är i svenska kronor och inkl. 25 % moms.

Priserna gäller endast inom Sverige.

4. Beställning

När du har gjort en beställning via vår hemsida, skickar vårt system automatiskt ett mejl där det står vilka produkter du beställt. Det är bara en elektronisk bekräftelse på mottagandet av din beställning. Tänk på att det automatiska svaret (via e-post) inte är en orderbekräftelse, utan ett kvitto på att vi har fått din beställning.

Efter mottagandet av din beställning skickar vi en orderbekräftelse och en faktura så snart som vi har skickat varorna som du beställt.

5. Leverans

Vid beställning skickas ordern så snart som möjligt och inom 8 dagar. Undantag gäller för varor med längre leveranstid.

I samband med semester och röda dagar kan det vara längre leveranstider.

Varorna skickas vanligtvis med Danske Fragtmænd. Mindre paket skickas med GLS, Post Danmark eller liknande.

Frakt- och eventuella expeditionskostnader kommer alltid att visas på separata rader när du är i kassan/vid betalning.

Transportskador ska omedelbart rapporteras till den person som transporterar varorna.

Risken för varan som du köpte av Let Trade ApS överlåts till dig som konsument vid leveranstillfället.

Om det inte finns någon på din adress som kan ta emot varorna vid leverans, så lämnas varorna på adressen och är ditt ansvar om inte annat överenskommits.

6. Betalning

På vår hemsida www.lettrade.se kan du betala med Visa, Mastercard, Klarna och banköverföring. LET Trade debiterar ingen extra avgift för betalkort.

Din kontoinformation samlas in vid köp av varor och skickas direkt och säkert till PBS via krypteringsformen SSL, och är förbehållen endast dig och PBS. Detta säkerställer att obehöriga inte kan se eller lagra dina personuppgifter. Naturligtvis kommer beloppet inte att debiteras från ditt konto förrän varorna levereras från www.lettrade.se

7. Avbeställning

Vill du avbeställa/annullera en beställning, skicka då ett e-postmeddelande om detta till info@lettrade.se med ordernumret angivet.

Avbeställning av standardvaror, innan de har skickats iväg, kan göras utan kostnad.

Avbeställning av standardvaror, efter att de har sänts, gör dig som kund ansvarig för kostnaden för frakt och expedition.

Om du avbeställer beställningsvaror är du som kund skyldig att täcka de kostnader som kan åsamkas LET Trade och/eller våra leverantörer.

8. Ångerrätt

Du har rätt att ångra ditt köp upp till 14 dagar från den dag du har tagit emot varan.

Om du vill ångra ditt köp, skicka då ett e-postmeddelande om detta till info@lettrade.se med ordernumret angivet. Du måste också bifoga ångerblanketten, som du hittar HÄR.

Du kan inte ångra köpet genom att neka att ta emot varan utan att samtidigt ge oss ett besked om detta.

Efter att ha fått bekräftelse från LET Trade, så ska du returnera varan i samma skick och i originalförpackningen till LET Trade ApS, Korsvangen 8 A, 5750 Ringe, Danmark.

Retur

Du måste skicka tillbaka varan till oss utan onödigt dröjsmål.

Det är viktigt att du bifogar en kopia av den ifyllda ångerblanketten, så att varan enkelt kan identifieras.

Du ska som kund betala de direkta utgifterna i samband med återleveransen av varan. Du är också ansvarig för varan tills den har kommit tillbaka till LET Trade, inklusive att den är förpackad på ett lämpligt sätt.

Vi tar inte emot paket som skickas mot postförskott eller utan utdelning.

Varans skick

Du är ansvarig för eventuell skada på varan.

Om varan har använts eller på annat sätt är skadad, betraktar vi den som begagnad. Detta betyder att du endast får tillbaka en del eller inget alls av beloppet du betalade om du ångrar ditt köp, oberoende av varans handelsmässiga värde.

Återbetalning av köpesumman


När du ångrar köpet och återlämnar varan, betalar vi tillbaka din betalning, med undantag för frakt och expeditionskostnader.

I händelse av en värdeminskning som du har orsakat, dras även denna ifrån köpesumman.

Vi utför återbetalningen med samma betalningsmetod som du använde vid den ursprungliga transaktionen, om du inte uttryckligen har bett om någon annan.

9. Reklamationsrätt

När du handlar på www.lettrade.se som konsument, har du 2 års garanti enligt köplagen.

Det betyder att du som utgångspunkt antingen kan få varan reparerad, utbytt, pengarna tillbaka eller avdrag på priset, beroende på den faktiska situationen.

Skada på varan som orsakas av bristande underhåll, användnings- eller hanteringsfel, modifieringar eller missbruk av användaren, täcks inte av reklamationsrätten.

LET Trade ApS kan inte hållas ansvarig för indirekt skada för varor som säljs via www.lettrade.se, om det inte är tvingande enligt dansk lag.

Eventuella reklamationer ska ske till LET Trade inom rimlig tid efter att de upptäcks. Klagomålet skickas till info@lettrade.se tillsammans med information om ordernummer och vad som reklameras. Skicka gärna med bilder.

I övrigt hänvisas det till köplagen beträffande reklamationer.

10. Klagomål

Klagomål på en vara eller tjänst som köpts från LET Trade kan lämnas till Danish Competition and Consumer Authority på Carl Jacobsen Vej 35 2500 Valby.

11. Returnerade varor som inte är felaktiga

Om du som kund returnerar en vara till LET Trade som du anser är defekt eller med fel, och om inget fel eller defekt upptäcks, då skickas varan tillbaka igen.

LET Trade förbehåller sig då rätten att i sådana fall debitera fraktkostnader med postförskott.

12. Lämpligt återlämnande

Alla produkter som returneras till LET Trade måste vara lämpligt förpackade.

Skador som orsakas av bristfällig förpackning kan leda till att dina rättigheter förfaller.

LET Trade rekommenderar att varan återlämnas genom ett transportföretag som kan spåra försändelser. Detta avlägsnar tvivel om huruvida varan har returnerats.

13. Returadress

Returvaror ska skickas till:
LET Trade ApS
Korsvangen 8a
5750 Ringe, Danmark